Toimintamme perustuu kristilliselle maailmankatsomukselle ja arvomaailmalle.

Jo lähtökohtaisesti jokainen ihminen on Jumalan luomana ainutlaatuinen ja mittaamattoman arvokas.
Haluamme nähdä sen aarteen toisissamme ja kasvaa yhdessä lahjaksi saamaamme elämää kiitollisuudella arvostaen.

Arvostamme lapsuutta merkityksellisenä elämänvaiheena ja haluamme Riemussa työskennellä tavalla, josta aidosti välittyy ajatus ”on ilo olla lapsi”. Yksilöllisyyden lisäksi arvostamme myös yhteisöllisyyttä. Yhdessä rakennamme sitä päiväkodin henkilökunnan, lasten ja heidän perheidensä kanssa.

Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökuntamme tarjoaa turvallista ja laadukasta varhaiskasvatusta sekä tukee vanhempia kasvatustehtävässään. Toimimme myös yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa lapsiperheiden hyvinvoinnin tukemiseksi.

Kristillisyys näkyy arjessamme esimerkiksi viikoittaisen lasten raamattuseikkailun, hengellisten lastenlaulujen, kertomusten ja ruokarukouksen muodossa. Tässäkin haluamme toimia lapsilähtöisesti ja niin, että kristillisyys on luontainen ja helposti lähestyttävä osa toimintakulttuuriamme.

Tavoitteemme on, että sanojakin enemmän arvopohjamme välittyy arjen kohtaamisen ilossa ja lämmössä. Varhaiskasvatus ei myöskään ole mihinkään uskontoon sitouttavaa toimintaa vaan meille ovat tervetulleita kaikki.

Päiväkodin arvot

Klikkaa laatikoita ja tutustu toimintaamme ohjaaviin suuntaviivoihin

ILO

Ilo on meille voimavara, valinta katsoa mahdollisuuksiin ja huomata hyvä jokaisessa.

LÄMMIN KOHTAAMINEN

Pyrimme turvallisuuteen, sensitiivisyyteen, vuorovaikutuksen ja perheiden arvostamiseen. Kuuntelemme lapsia aidosti ja olemme myötätuntoisia; ”mitä pieni puhuisi päiväkodistamme”.

SYDÄMELLÄ NÄKEMINEN

Armo ja rakkaus ovat läsnä. Arvostamme yhteyttä ja näemme jokaisen elämän Luojan luomana ihmeenä. Haluamme löytää aarteen toinen toisissamme ja kehittyä tunnetaidoissa.

YKSILÖLLINEN OPPIMINEN

Jokainen lapsi saa oppia tavallaan ja tahdissaan; ”jokaisesta meistä voi tulla, vaikka mitä!” Hyödynnämme oppimisympäristön mahdollisuudet, mahdollistamme monipuolisen toiminnallisuuden ja annamme lasten vaikuttaa. Toimimme ratkaisukeskeisesti.

LAPSUUDEN ARVOSTAMINEN

Meillä lapsi saa olla lapsi. Mahdollistamme aikaa leikille, läsnäololle ja kiireettömyydelle.
cropped-Riemu-logo-1-3.png

(c) Päiväkoti Riemu

Scroll Up